22 Ekim 2016 Cumartesi

Türkmen Liderinin yeni kitabı okurlarla buluştu

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’un kaleme aldığı ‘Türkmenistan’ isimli yeni kitabı çıktı. Sayın Devlet Başkanı’nın bu kitabı, Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 25.yıldönümü kutlamaları arifesinde okurlar ile buluştu.
Sayın Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, dün düzenlediği Bakanlar Kurulu’nun genişletilmiş toplantısında, ‘Türkmenistan’ isimli bir kitap yazdığını ve bu kitapta 25 yıllık bağımsızlık döneminde Türkmen halkı tarafından yüzyıllara eşit ölçekte yapılan çalışmaları anlattığını söyledi. Devlet Başkanı ayrıca, devlet eğemenliğinin 25 yılı içerisinde elde edilen dikkat çekici başarıların yerli halkın ve uluslararası toplumun bilgisine sunulmasının büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Sayın Devlet Başkanı, Türkmenistan Meclis Başkanı’na ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları’na yeni kitabını kendi eliyle takdim etti. Türkmen Lider ayrıca, devlet yetkililerine Türkmenistan Merkez Bankası tarafından ülke Bağımsızlığı'nın 25.yıldönümü dolayısıyla hazırladığı hatıra paraları hediye etti.
 Öte yandan, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın bu sene içerisinde müziğin dünya barışı üzerine etkisini anlatan ‘Dünya müziği dostluk ve kardeşlik müziği’, çayın insan faydalarını konu edinen ‘Çay melhem ve ilham’, Türkmen Ahalteke atlarını anlatan  ‘Atın hızlı adımları’, Türkmen halılarını konu edinen ‘Göksel ihtişam’ gibi kitapları okurlar ile buluştu. 
Türkmenistan Devlet Başkanı’nın kaleme aldığı kitaplar dünyanın birçok diline tercüme edildi.
Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder