26 Ekim 2016 Çarşamba

Türkmenistan’da Bağımsızlık coşkusu

Enerji zengini Türkmenistan Bağımsızlık Bayramı’nı kutluyor. 25 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan’da bu bayram dolayısıyla geniş kapsamlı kutlama töreni düzenlendi. Başkent Aşkabat’taki ‘Aşkabat’ stadındaki törenler büyük ilgi gördü.
Bugün akşam üstü 10 bin kapasiteli stadı dolduran Türkmen vatandaşları, yabancı ülkelerden gelen misafirler ile birlikte en önemli bayramını – Bağımsızlığı’nın 25.yılını kutladı. Türkmenistan’ın Bağımsızlık Bayramı kutlamalarında Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş başkanlığı’ndaki heyet temsil ediyor.
Türkmenistan’ın Milli Marşı’nın çalınması ile başlayan törende, ilk olarak folklor ekipleri ülke Bağımsızlığı’nın 25.yılını simgeleyen 25 sayısı oluşturdular. Ardından ülkenin çeşitli sektörlerinde, özellikle spor, kültür, turizm, doğalgaz alanlarındaki başarılarını anlatan gösteriler sunuldu.
Türkmenistan’ın en önemli sembollerinden olan Ahalteke atları ile yapılan gösteri izleyicileri ve misafirleri mest etti. Türkmenistan’ın girişimiyle hayata geçirilmekte olan Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattını anlatan gösteri törene büyük bir neşe kattı. Afgan, Pakistan ve Hint halklarına ait gösterilerinin sunulması büyük alkış aldı. Ayrıca, törende çocukların gösterisi de büyük ilgiyle izlendi.
Türkmenistan, 27 ekim 1991 senesinde bağımsızlığını kazandı. O günden bu yana çeşitli alanlarda kazandığı başarılar ile dünyada adını duyuran Türkmenistan’da, yarın resmi törenler gerçekleştirilecek. 
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder