18 Şubat 2017 Cumartesi

Türkmenistan Yeni Hükümeti 1 ay içinde kurulacak

Bugün Türkmenistan seçilen Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov yemin ederek, görevine resmen başladı. Başkent Aşkabat’taki Ruhiyet Köşkünde gerçekleşen törende, Türkmen Lideri, mevcut Hükümetinin görevinin tamamlanmasına ilişkin Kararı imzaladı. Mevcut Hükümet, yeni Hükümet kurulana kadar görevine devam edecek.

Türkmen Anayasanın 91. Maddesine Hükümet Başkanı Devlet Başkanıdır ve Anayasanın 92. Maddesine göre, Türkmenistan Hükümeti, yeni seçilen Devlet Başkanın göreve başlamasından itibaren 1 ay içinde kurulacak, mevcut Hükümet ise, Yeni Devlet Başkanın göreve başlamasından itibaren görevini tamamlayacaktır.

Seçim sonuçlarını dünyaya ilk olarak “Atavatan Türkmenistan” uluslararası dergisi servis etmişti. Türkmenistan ile ilgili haberleri, özellikle kısa zamanda kurulması beklenen Yeni Hükümet üyeleri hakkındaki haberleri sıcağı ile haberdar olmak için bizi Line hesabımızdan da takip edebilirsiniz. Hesabımıza katılmak için https://line.me/R/ti/p/@vsi3560q linke tıklamanız yeterlidir.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder