2 Şubat 2017 Perşembe

AGİT gözlemcileri, Türkmenistan’a geldi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi gözlemciler heyeti, Türkmenistan’a geldi. 12 Şubat cumhurbaşkanlığı seçimlerini izlemek için gelen AGİT heyeti, Türkmenistan Seçim ve Referandum Kurulu’nda kabul edildi.

AGİT gözlemcilerine, Seçim ve Referandum Kurulu tarafından seçimler ile ilgili yapılan hazırlıklar, seçim bölgelerinin listesi, bölgelere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Seçim kampanyasının ilk iki aşamasında adaylar belirlendi ve daha sonra adaylar Seçim ve Referandum Kurulu tarafından kayıt altına alındı. Bu seçim kampanyası süreci genel kabul görmüş uluslararası standartlar dikkate alınarak, Türkmenistan yasalarına uygun olarak yapılmıştır.

Türkmen yetkililer, seçim kampanyası dönemindeki çalışmaları yerinde izlemek isteyen yabancı gözlemcilere bütün imkanların seferber edileceğini belirtti. Türkmenistan’ın demokratiklşem yolunda attığı adımlardan memnun kalan AGIT heyeti, seçim sisteminin iyileştirilmesi yönündeki reformlaarın hayata geçirilmesinde yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

AGİT heyeti, ayrıca Türkmenistan Adalet Bakanlığı’nda temaslarda bulundu.

Heyetin görüşme programı şöyle:

Türkmenistan Meclisi
Dışişleri Bakanlığı
Türkmen Devlet Haber Ajansı
Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü
Türkmenistan Televizyonu
Cumhurbaşkanlığı adayları.
Türkmenistan Seçim ve Referandum Kurulu, 12 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için uluslararası gözlemcilere davetiye gönderdi. Bu kapsamda, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) İcra Komitesi gözlemcileri Aşkabat’a geldi.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder