28 Ekim 2016 Cuma

Üst Düzey Görüşmeler Gerçekleştirildi

Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 25. yıl dönemini kutlamak için Aşkabat’a üst düzey heyetler geldi. Başkent Aşkabat’a gelen Rusya Federasyonunun Astarhan eyaletinin valisi  Aleksand Jilkin Türkmen Lideri tarafından kabul edildi.  Türkmenistan ile Astarhanın arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Aşkabat ile Astarhan arasında direk uçak seferleri konusu da gündeme geldi.
Türkmen Lideri, ayrıca, dün, Katar emirinin aile üyesi, Faisal şirketinin Başkanı Faysal bin Naser Al-Tanini kabul etti. Önemli konuların ele alındığı görüşmede, 2010 yılında Katar’a, Katar Emirinin de bu sene Aşkabat’a gerçekleştirilen ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesindeki önemi vurgulandı. Görüşmeye Katar’ın Türkmenistan Büyükelçisi Halifa bin Ahmed Al-Suvaidi de katıldı.
Bu arada dün, Türkmen Lideri, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı görevini icra edici Şafkat Mirziyoyev ile telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Mirziyoyev, Türkmen Liderini Bağımsızlık Bayramı ile kutladı. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı görevini icra edici Mirziyoyev’i Türkmenistan’a ziyaret için davet etti. Ziyaret tarihi diplomatik kanallarla tespit edilecek.
Öte yandan, bugün Türkmenistan Meclisinde, Pakistan Parlamentosunun Başkan yardımcısı Murtaza Javed Abbasinin başkanlığındaki heyetle görüşme gerçekleştirildi.
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder