28 Ekim 2016 Cuma

Türkmenistan’da Bağımsızlık Resmi Geçidi Yapıldı

Türkmenistan'da, 27 Ekim Bağımsız Bayramı'nın 25. yıl dönümünü, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Törende, Türkiye'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş hazır bulundu.
27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan’da, 25. Bağımsızlık Bayramı ülkenin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Başkent Aşkabat'taki resmi kutlamalara Devlet Başkanı Sayın Gurbangulı Berdimuhamedov da katıldı. Resmi törene Bakanlar Kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, üniversite öğrencileri, resmi kurum çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkmenistan'ın "Garaşsızlık" yani bağımsızlık bayramı, Türkmen Milli Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı. Asker ve polis birliklerinin geçit töreni büyük ilgiyle izlendi. Askeri geçitle birlikte hava kuvvetlerine ait uçakların gösterisi de yoğun ilgi gördü. Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla Sayın Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından 'Bayramhan' isimli Ahal-Teke atı hediye edildi. Sayın Devlet Başkanı, katılımcıların önünde kendisine hediye edilen ata binerek, biraz gezdi.
Daha sonra tören çeşitli bakanlıkların ve kamu kuruluşların resmi geçit töreni ile devam etti. Geçit töreni kapsamında folklor ekiplerinin gösterileri sunuldu. Renkli görüntülere sahne olan program kapsamında kamu kuruluşlar başarılını simgeleyen görüntüler vererek, halktan büyük alkış aldı.
Ülkede bayram dolaysıyla iki gün tatil ilan edildi. Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmişti.
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder