24 Ekim 2016 Pazartesi

Türkmenistan ilk ve merhum Cumhurbaşkanı’na madalya

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalanan Karar gereğince, Türkmenistan’ın ilk ve merhum Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov ‘Bağımsız Türkmenistan’a büyük sevgisi’ (‘Garaşsyz Türkmenistan bolan beýik söýgüsi üçin’) madalyasi ile ödüllendirildi.
Sayın Devlet Başkanı, Türkmenistan’ın Bağımsızlığı’nın 25.yıldönümü münasebetiyle Bağımsız ve Tarafsız Türkmenistan’ın kalkınmasında büyük emeği geçen siyasetçileri, yazarları, diplomatları, bestecileri, aktörleri, doktorları ve sporcuları çeşitli derecedeki devlet ödülleri ile ödüllendirilmesi yönünde bir dizi kararlara imza attı.  
Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, geçen hafta başkanlığını yaptığı Bakanlar Kurulu’nun genişletilmiş toplantısında 25 yıl önce bağımsızlığını kazanan Türkmenistan’ın ekonomik potansiyelinin arttırılması, uluslararası itibarının yükseltilmesi için büyük çaba gösteren Türkmen vatandaşlarını ödüllendirme kararına geldiğini ve bunların arasında Türkmenistan’ın ilk Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov’un da bulunduğunu kaydetti.
Türkmenistan 27-28 Ekim tarihlerinde Bağımsızlığı’nın 25.yılını büyük çoşkuyla kutlayacak. Türkmenistan’ın ilk Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov,  Aralık 2006 senesinde hayatını kaybetmişti.
Ayrıca, Türkmen ve diğer halkların arasındaki dostluk ve kardeşlik, kültürel ve insani ilişkilerin gelişmesine önemli bir katkıda bulunan bazı yabancı uyruklu kişilere Türkmenistan’ın Bağımsızlığı’nın 25.yılı jubile madalyası verildi.
Afganistan İslam Cumhuriyeti Mahtumkuli Fragi Kültür Derneği Başkanı Abdurrahman Ahmed, Birleşik Arap Emirlikleri yaşayan Türkmenlerin Kültür Derneği Başkanı Hoca Murat Ata Murat, Kazakistan'ın Almatı ve Almatin bölgesinde yaşayan Türkmenlerin sosyo-kültürel merkezi Başkan Yardımcısı Abdulkarim Oguzhan, Yamrali Trading GmbH firması Başkanı Ballı Emreli ve Arzuw N.A. firma Başkanı Hakim Nasseri  ödüle layık görülen yabancı ülke vatandaşlarıdır.
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder