26 Ekim 2016 Çarşamba

Türkmenistan Devlet Başkanı, Türk işadamlarını kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Bağımsızlık Bayramı arefesinde ülkesinde faaliyet gösteren Türk şirket yetkilileri ile görüştü. Sayın Devlet Başkanı, dün Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Polimeks şirketi Başkanı Erol Tabanca’yı ve bugün ise Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcağı ayrı ayrı kabul etti. 
Türk işadamları Sayın Devlet Başkanı’nı Bağımsızlık Bayramı ile kutlayarak, Türkmenistan’ın elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını ve bu ülkedeki kalkınma programında yer aldıklarını için mutlu olduklarını kaydetti.
Sayın Devlet Başkanı, Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerinin çok eskilere dayandığını belirterek, Türk şirketleri ile işbirliğinin arttırılmasına önem verdiklerini belirtti. Devlet Başkanı ayrıca, Türk şirketlerinin Türkmenistan’daki kalkınma programına aktif katıldıklarını için teşekkür etti.
Türk işadamları, başkanlığını yaptığı şirketlerin Türkmenistan’daki projeleri hakkında bilgi verdi. Çalık Holding Başkanı, Balkan vilayetindeki gübre fabrikası ve Mari Devlet Elektrik Santrali kapsamında inşa edilmekte olan buhar ve gaz türbinli santral projesindeki çalışmalardaki son durumu ile ilgili sunum yaptı. Polimeks şirketi Başkanı ise, Aşkabat’ta inşa ettikleri Olimpiyat Kompleksi projesi hakkında bilgilendirdi.  Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı ise, doğal gazdan benzin üretmek konusunda yürütülen proje hakkında bilgi verdi.
Sayın Devlet Başkanı, projelerde son teknolojilerin kullanılmasını vurgulayarak, inşaat çalışmalarının zamanında ve kaliteli bir biçimde yapılmasını istedi.
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder