26 Ekim 2016 Çarşamba

Türkmen ve Türk Liderleri telefonda görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov ile Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Türk tarafının isteği üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Lideri’ni ülke Bağımsızlığı’nın 25.yılı dolayısıyla tebrik etti. Türkmen Lideri, tebrikler için teşekkür ederek, son yıllarda hızla gelişen Türkmen-Türk ilişkilerinin stratejik boyut kazandığını kaydetti.
Görüşmede, taraflar daha önce mutabık kalınan anlaşmaların hayata geçirilmesi, ülkeler arasındaki mevcut işbirliğini ve geleceğe yönelik işbirliği alanlarını değerlendirdi. Liderler, iki ülke arasındaki işbirliği bütün alanlarda geliştirmek için bütün imkanların olduğunu ifade ettiler.
Devlet Başkanları, ülke halklarının ortak kültür ve manevi değerlerinin, Türkmen-Türk kardeşlik ilişkilerinin temelini oluşturduğunu kaydederek, insani alanındaki münasebetleri daha ileri seviyelere taşımanın önemli olduğunu vurguladılar.
Liderler Gurbanguli Berdimuhamedov ve Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ile Türkiye’nin uluslararası alanda da verimli işbirliği yaptıklarını kaydederek, uluslararası ve bölgesel konuları masaya yatırdılar. Taraflar, bundan böyle uluslararası toplumun dünyada barışın, güvenliğin ve istikrarlı büyümenin sağlanması yönündeki çalışmalarında aktif katılmaya hazır olduklarını ifade ettiler.
Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder