23 Ekim 2016 Pazar

Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyası 24 Ekimde Start Alıyor

Türkmenistan’da 12 Şubat 2017 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim kampanyası yarın başlıyor. Türkmenistan Merkez Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 24 Ekim 2016 tarihi cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının başlama tarihi olarak belirlendi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylar için kampanya süreci yarın başlıyor. Türkmen hukukuna göre, aday gösterme süreci seçimlere 60 gün kala başlanması öngörülüyor.
Türkmenistan Merkez Seçim Kurulu, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, seçimlerin üst düzeyde organize edilmesi ve halkın arasında bilgilendirme toplantılarının yapılması konuları değerlendirildi. Ayrıca, seçimlerin yapıldığı dönemde yurtdışında bulunan vatandaşların oy verme hakkını kullanmaları için Türkmenistan’ın yabancı ülkelerdeki büyükelçiliklerinde seçim sandığının açılacağı duyuruldu.
Türkmenistan’da ilk defa çok partili bir cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Seçime Türkmenistan’ın Demokrat Partisi dışında Tarım Partisi ile Girişimciler ve Sanayiciler Partisi de aday gösterecek.
Öte yandan 20 Kasım 2016 senesinde Türkmenistan Meclisinde ara seçimler yapılacak ve Ahal eyaletinin Duşak seçim bölgesinden ve Marı eyaletinin Atçapar ve Pendi seçim bölgesinden  milletvekili seçilmek için adaylar yarışacak.
Kaynak :Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder