13 Ocak 2016 Çarşamba

Stambul Uniwersitetinde Türkmenistanyň Bitaraplygynyň 20 ýyllygyna Bagyşlanyp Çäre Geçirildi

“Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlığı’nın 20. Yıl Dönümü Programı”, 28 Aralık 2015 tarihinde Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye-Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı ve ardından “Türkmenistan Tanıtım Filmi” izlendi. Programa Türkmenistan İstanbul Konsolosu Muratgeldi Seyitmammedov, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Mert Savrun, İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lütfi İlgar, Türkiye-Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İsmail Necdet Aygün ve İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Türkmenistan Azadi Diller Enstitüsü ve Türkmenistan Mahtumkulu Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurcan Güder katıldı.
Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlığı’nın 20. Yıl Dönümü Programı’nda konuşmacılar tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Etkinlik sonrası katılımcılara “Geleneksel Türkmen Pilavı” ikram edildi.
Çeşme:  Kübra OBAY  istanbul.edu.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder